Tuukka Raskin paikkaajan tilastoissa paljon parantamisen varaa – selvisi silti tärkeimmästä tehtävästä: ”Voitetaan ja hävitään joukkueena”

© Kuva: Getty Images

Tuukka Raskin vetäytyminen NHL:n pudotuspeleistä jätti Boston Bruinsin liriin, tai ainakin suomalaisen ratkaisu antoi joukkueelle paljon mietittävää – onhan kyseessä yksi taalaliigan parhaista veskareista.

NHL:n pudotuspeleissä kuudella eri kaudella 33 ottelua pelannut Jaroslav Halak nousi savonlinnalaisvahdin vetäytymisen takia ykköskassarin rooliin. Ensimmäinen koitos hänen ykkösvahdin asemassa sujui kaksijakoisesti.

Bruins toki voitti Carolina Hurricanesin 4-3, mutta Halakin perustilastot jättivät paljon toivomisen varaa. Slovakialainen otti pelissä kiinni vain 16 torjuntaa 19 kudista torjuntaprosentin ollessa samalla 84,2.

Toisaalta panos riitti voittoon. Bruins on enää voiton päässä pudotuspelien kolmannesta vaiheesta. Bruins iski kolmannessa erässä neljä maalia muutamien minuuttien sisällä.

– Urakan lopulla aloimme pelaamaan. Kopissa olevat kundit tietävät, että jääkiekossa voitetaan joukkueena ja hävitään joukkueena. Olen varma, että he halusivat nostaa Jaroslavin ylös, ja lopulta kiekko pomppi meille, päävalmentaja Bruce Cassidy muotoilee seuran kotisivuilla.

Boston oli pitkään 0-2-tappiotilanteessa.

– Toivottavasti olemme hieman terävämpiä viidennessä pelissä.

Se pelataan Suomen aikaan keskiviikkoiltana kello 23 alkaen.

Halakin tittelit ovat jääneet taalajäillä vähiin. Hän on kaksinkertainen Jennings Trophy -voittaja (vähiten päästettyjä maaleja runkosarjassa), lisäksi 35-vuotias konkari on pelannut kerran tähdistöottelussa.

Nykyinen ykkösvahti on torjunut pudotuspeleissä kolme ottelua prosentein 89,7, Rask ehti torjumaan neljässä pelissä pinnoin 90,4.

LUE MYÖS:

Sebastian Aholle ja kumppaneille täysi farssi – suomalaisen pörssijohto sivuseikka: ”Meiltä ei ole nähty tällaista aiemmin”

Mikko Rantasen tulikuuma joukkuekaveri nousi jo Joe Sakicin rinnalle – uusi upea ennätys tulossa pian?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.