Edmonton Oilersin NHL-kausi päättyi ennen varsinaista pudotuspelivaihetta, mikä on nostanut mediassa esiin kysymykset kokoonpanon parannuskohteista ensi kautta ajatellen.

Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen jakoi tällä kaudella Oilersin torjuntavastuun kokeneen Mike Smithin kanssa. Ilman sopimusta olevan 38-vuotiaan Smithin jatko seurassa ensi kaudella on epätodennäköistä. Sen sijaan Oilersin uskotaan etsivän markkinoilta luotettavaa ykkösvahtia – jollaiseksi Koskinen ei hänkään ole ajoittaisista loisto-otteistaan huolimatta missään vaiheessa noussut.

TSN:n sekä The Athleticin palkkalistoilla työskentelevä sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskoo Vegas Golden Knightsin pudotuspelien toiselle kierrokselle torjuneen Robin Lehnerin olevan Oilersin kiikarissa ruotsalaisen nykyisen sopimuksen umpeutuessa kauden jälkeen.

– Edmonton saattaa olla vaihtoehto (Lehnerille). Smithistä on tulossa rajoittamaton vapaa agentti, mikä avaa Koskisen rinnalle vapaan paikan. Ongelmana on usean muun joukkueen tavoin se, ettei Oilersilla ole juurikaan liikkumavaraa palkkakatossaan. Mutta mikäli organisaatio haluaa ottaa seuraavan askeleen, on todellisen ykkösvahdin löytäminen sen tärkein prioriteetti. Lehner-Koskinen-tandemi voisi olla ratkaisu ongelmaan, LeBrun pyörittelee.

Lehnerin hankinnan esteeksi saattaakin muodostua se, että Oilersilla on palkkakatossaan vain 10 miljoonaa dollaria pelivaraa. Nykyisistä pelaajista ilman sopimusta ovat vieläpä mm. Andreas Athanasiou, Ethan Bear sekä Tyler Ennis. Lisäksi pelkästään Koskisen sopimus nielaisee palkkakatosta 4,5 miljoonaa dollaria vielä kahden tulevan kauden ajan.

Yhdeksi vaihtoehdoksi nousee Koskisen kauppaaminen toisaalle. Nykyisillä näytöillä suomalaisen raskaan sopimuksen liikuttelu on kuitenkin erittäin haasteellista.