Liiga-kaukaloiden taiturina 2000- ja 2010-lukujen taitteesta kiekkofanien mieliin jäänyt ex-keskushyökkääjä Matias Loppi muisteli uusimmassa Jargoni-podcastin jaksossa vaiherikkaita pelivuosiaan Liigassa ja ulkomailla.

Nykyään 40-vuotiaan Lopin uran huippusesonki ajoittui kauteen 2007-08, jolloin taituri nakutti Pelicansin riveissä 55 runkosarjapeliin komeat 58 (18+40) tehopistettä. Tuon kauden jälkeen HIFK-kasvatin ura vei vihdoin – 28-vuotiaana – kasvattajaseuran edustusmiehistöön. Ottajia olisi Pelicansissa vietetyn tykkikauden jälkeen ollut muuallakin.

– Siinä olisi ollut vetoa joka suuntaan, se meni niin hyvin. Mussa ehkä nähtiin potentiaalia: vanhan liiton sentteri, joka pystyy itse luomaan juttuja aika paljon. Taustalla oli se, että ne 1, 2, tai 5 peliä mitä olin HIFK:ssa pelannut ei riittänyt. Mä oon HIFK:n äijä Töölöstä – mä halusin pelata IFK:ssa, Loppi muistelee seuravalintaansa nappikauden jälkeen.

– Nyt voin sanoa, että mä oon pelannut IFK:ssa, enkä vaan käynyt lukioikäisenä istumassa penkillä muutamia pelejä.

Ottajia Lopille olisi tuona kesänä ollut muissakin huippujoukkueissa.

– Ilmalasta (Jokereista) soiteltiin ainakin tosi tiukkaan. Kärpistä soitettiin, siinä oli kovat jengit kintereillä, Loppi paljastaa.

– Jälkikäteen kun miettii, niin silloin oli Venäjällekin virityksiä. Ak Bars Kazanin kanssa oli keskusteluja. Silloin Lehterä oli tyyliin ainoa kun oli käynyt Venäjällä, se oli sitä aikaa. Hintalappu ois ollut vähän erilainen – vaikkei se ollut huono HIFK:ssakaan, Loppi naureskelee.

Loppi pelasi lopulta Liigassa 289 runkosarjapeliä tehoin 56+110=166. Miehen ura päättyi kauteen 2012-13, jolloin hyökkääjä kiekkoili Italian kakkossarjassa.

Kuuntele Lopin värikäs vierailu kokonaisuudessaan täältä.