Boston Bruinsin slovakialaisvahti Jaroslav Halak on torjunut NHL:ssä viimeisen noin kymmenen päivän aikana neljässä ottelussa vakuuttavin tilastoin.

Tuukka Raskin pudotuspeleistä vetäytymisen takia ykkösvahdiksi noussut torjuja on ottanut kiekkoja kiinni neljässä edellisessä pelissä 96,7:n, 84,2:n, 95,8:n ja 94,6:n prosentin tarkkuudella. Hänelle on tullut siis Carolina Hurricanesia ja Tampa Bay Lightningia vastaan vain yksi kunnon hutipeli.

Viime yönä Tampaa vastaan Halak oli maagisessa tikissä otettuaan peräti 35 koppia. Ottelusarjassa 1-0-johtoon siirtyneen Bostonin vahti oli pelin yksi ratkaisijoista – esimerkiksi toisessa erässä slovakialainen venyi kumilätkän eteen jopa 18 kertaa.

– Meidän on autettava häntä, mutta meiltä löytyy myös luottoa häneen ja paljon, Bruinsin Charlie Coyle selittää NHL:n verkkosivuilla.

– Hän on hieno maalivahti. Hän on ollut meille valtavan tärkeä. Kun kaveri tulee puolustusalueellemme ja meidän pakettimme leviää, hän tilkitsee maalinsa kyllä.

Halak torjui runkosarjassa 31 pelissä 91,9 pinnan varmuudella, pudotuspeleissä saldo on vieläkin komeampi 92,1.

LUE MYÖS:

Mikko Rantanen ja kumppanit sössivät itse voiton käsistään – suomalainen synkkänä: ”Tappioiden jälkeen on pakko katsoa peiliin”

Bruinsissa ei itketä Tuukka Raskin perään – suomalaisen kilpailija sai pitkän jatkopahvin