KHL-kauteen valmistautuvan Jokerien kannattajayhdistys Eteläpääty ry:n hallitus kertoo tiedotteessaan, että se on käynyt keskustelua todennäköisesti torstaina Valko-Venäjän pääkaupunki Minskissä pelattavasta KHL:n ottelusta.

Hallitus kertoo, että se päätyi yksimieliseen ratkaisuun boikotoida Jokerien kotiotteluita toistaiseksi, mikäli ottelu pelataan Minskissä torstaina. Toisaalta jääkiekko-otteluita on pelattu viime aikoina ympäri maailman ilman katsojia, tai rajoitetuin katsojamäärin koronaviruksen takia.

Yhdistyksen hallitus pistää kapuloita omiensa rattaisiin urakalla, kun se suosittelee boikottia koko jäsenistölle sekä laajemmin Jokerifaneille.

Sarja-avauksen pelaamisen vastustaminen on peräisin Valko-Venäjän vallitsevasta tilanteesta ja ihmisoikeusloukkauksista.

Jokerit kertoi aiemmin omassa tiedotteessaan, että se pyrki siirtämään sarja-avausta myöhempään ajankohtaan, mutta Dinamo Minskin puolelta tähän ei koskaan suostuttu.

– Olemme tehneet päätöksen mennä Minskiin poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä ja lähteä pois välittömästi ottelun jälkeen. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan. Toivomme, että Valko-Venäjä löytää rauhanomaiset ratkaisut poliittiseen tilanteeseensa, Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri sanoi.