Mestis-joukkue FPS tiedotti kotisivuillaan kovasta hankinnasta. Eräänlainen legenda Anssi Rantanen (syksyn 2009 arkistokuvassa) palaa kaudella 2013-14 alkaneelta ulkomaan kierrokselta kotiin ja Forssaan. Lähes satakiloinen pelaaja toimii samalla FoPS Junioreiden toiminnanjohtajana.

– Tulen hyvillä mielin takaisin kasvattiseuraan. Yhdessä me tehdään tästä hyvä kausi. Tavoite on olla yksi johtavista pelaajista ja auttaa joukkuetta voittamaan, Rantanen hymähtää.

Rantanen kiersi menneellä vuosikymmenellä Tanskassa, Kazakstanissa, Venäjällä, Slovakiassa, Puolassa ja Unkarissa.

– Ulkomaalaiselle on se juttu näissä sarjoissa, että tehojakin pitäisi tulla. Kokonaisvaltaista peliä odotetaan. Roolit ovat olleet isoja joukkueissa ja paljon on tullut ylivoimavastuuta. Kyllä sitä temperamenttiäkin edelleen löytyy, jos tarvis on!

38-vuotias konkaripakki ehti pelata FPS:ssä jo 2000-luvun alussa kausina 2002-07 kantaen rinnassaan C-kirjainta merkkinä kapteenin virasta. Rantanen teki noin 200 runkosarjan pelissä tehot 15+32=47 (-55). Hän tuli parhaiten tutuksi jäähyminuuteistaan, joita pelaajalle kertyi Forssassa huimat 457.

Punkalaitumelta lähtöisin oleva puolustaja on pelannut myös Liigassa viiden kauden ajan 158 peliä pistein 3+14=17 (-2), 295 jäähyminuutilla. Vyöllä on lisäksi 26 pudotuspeliottelua tehoin 0+2=2 (-6) vähän maltillisemmalla 77 rangaistusminuutilla.

– Liigassa rooli oli selvästi puolustavampi, mutta ulkomailla on ne odotukset, että pystyisi myös tekemään tehoja ja sitä roolia pystyi myös siellä kantamaan.