Pelaajia lomautettiin, toimitusjohtaja lähti ja yt:t piinasivat – Pikkuleijonissa kultaa juhlineelle liigajoukkueen luotsin uudelle arjelle absurdi alku

LAHTI. Pelicansin uuden päävalmentaja Tommi Niemelän, 37, valmennusfilosofiassa jatkuva kehittyminen on kaiken pohja. Kun yksilö ei ole koskaan valmis tai tämä ei ole ikinä saavuttanut jotakin päämäärää, on se aina nälkäinen. Luotsi painottaa, että myrskyn silmässä läpi kesän ollut Pelicans on mukana kilpasarjassa, eli Liigassa, jossa joukkue haluaa kuitenkin voittaa jokaisen pelin.

– Kauden lopussa yksi joukkue nostaa käsiä pystyyn. Se on meidänkin tavoite, mutta ei me keskitytä tulokseen. Me keskitytään tekemään hommia kehityksen eteen, Lahdessa edellisen kerran kaudella 2014-15 luotsannut Niemelä filosofoi Pelicansin kotihallilla.

– Keskitymme päivittäiseen toimintaan, jossa pääsemme jatkuvaan kehittymisen tilaan. Jos onnistumme siinä, niin menestystä tulee väistämättä.

– Sitä, että onko se mestaruus nyt vai kymmenen vuoden päästä, ei osaa sanoa kukaan, koska tässä kilpailevat muutkin.

– Jatkuva kehittyminen on mielenkiintoinen asia. Siihen kuuluu se, että hommat menevät välillä vääräänkin suuntaan, vankkojen lahtelaisjuurien Niemelä hymähtää.

Mastokaupungissa vietetyn viimeisen kauden 2014-15 jälkeen valmentaja nousi Suomen nuorten U15-joukkueen luotsiksi. Siitä hän jatkoi vanhempien ja yhä vanhempien peräsimeen, ja jättipaukku tuli keväällä 2018 Pikkuleijonien huuhtoessa MM-kultaa Venäjällä. Avoimen ja iloisen oloisen Niemelän mukaan lätkävalmentajan pesti ei ole erillinen osa hänen persoonaa.

– Ihmisenä minulle kuuluu nyt oikein hyvää. Turha maailman outoa tilannetta on voivotella, vaan päinvastoin. Minä ja läheiset olemme saaneet olla terveinä, olen päässyt harrastamaan liikuntaa ja kehittämään itseäni.

– Lätkävalmennus on yksi tapa, jossa mittaan omaa kehittymistäni – se on iso intohimo. Se ei kuitenkaan ole ihmisyydestä erillinen osa. Mutta tästä ammatin uudesta haasteesta olen innoissani, vaikka lähtökohdat kauteen ovat erilaiset. Sitäkään ei auta voivotella, Niemelä viittaa uudella haasteella Pelicans-pestiin.

Voit lukea koko jutun täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.