Kova vahvistus! Los Angeles Kings lainasi järkälemäisen pelimiehen Liigaan

© Kuva: Getty Images

Lappeenrannan SaiPa tiedotti perjantaina vahvistaneensa rivejään puolustaja Jacob Moverarella. 22-vuotiaan ruotsalaisen tuoreessa lainasopimuksessa on NHL-pykälä.

Viime kaudella Frölunda Indiansia edustanut Moverare on Los Angeles Kingsin NHL-sopimuspelaaja. 191-senttinen pakkijärkäle on Kingsin kesän 2016 neljännen kierroksen varaus.

Moverare pelasi viime kaudella SHL:ssä 51 ottelua tehopistein 7+12=19.

SaiPan tiedote:

22-vuotias ruotsalaispuolustaja Jacob Moverare vahvistaa SaiPaa tulevalla kaudella. Moverare on NHL-seura Los Angeles Kingsin sopimuspelaaja. Kaksi viimeisintä kauttaan hän on pelannut lainalla SHL:n Frölunda Indiansissa.

Viime kaudella hän oli joukkueensa tehokkain puolustaja. 51:n ottelun tehopisteet olivat 7+12=19. Tehotilastossa hän oli joukkueensa paras lukemalla +17. SHL:ssä lukema riitti sijalle yhdeksän.

Suurikokoinen (191 cm/96 Kg) Moverare on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt jo saavuttaa paljon. Hän on kaksinkertainen CHL:n mestari, SHL:n mestari, U20 ja U18 MM-kisojen hopeamitalisti. Hän on Los Angeles Kingsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2016.

Lainasopimus kattaa kauden 2020-2021, mutta Los Angeles Kingsillä on oikeus kutsua pelaaja leiritykseen, mikäli NHL:n leirit syksyllä käynnistyvät.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan Moverare on valmis ottamaan ison roolin SaiPan puolustuksessa.

– Jacob pystyy pelaamaan vahvasti ja monipuolisesti kahteen suuntaan. Hän lukee hyvin peliä ja pystyy toimimaan myös paineen alle. Hän oli viime kauden CHL-mestarijoukkueen kärkipakkeja kaikilla mittareilla, Tuomenoksa kommentoi.

Moverare itse vastasi puheluun Göteborgissa.

– Olen tosi innoissani. Agenttini Patrik Aronsson on pelannut SaiPassa 90-luvulla ja hän kehui kaupunkia kovasti.

Moverare sanoo suurimmaksi vahvuudekseen syöttämisen.

– Saan ensimmäisen syötön hyvin perille. Näen itseni vahvana nimenomaan puolustuspäässä, mutta tykkään myös tukea hyökkäyksiä.

Jacob Moverare saapuu Ruotsista lappeenrantaan ensi viikon alkupuolella, ja asettuu kahden viikon omaehtoiseen karanteeniin. Hän liittyy siis alustavasti joukkueen vahvuuteen 21.9. alkavalla viikolla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.