KHL-joukkue Dinamo Minskin GM Dmitri Baskov kertoo joukkueen kotisivuilla, että valkovenäläisten ja Jokerien välille torstaiksi suunnitellun ottelun perumisessa oli kyse huoli Jokerien pelaajien turvallisuudesta.

– Keskustelimme Jokerien toimitusjohtaja Jari Kurrin ja turvallisuusasiantuntija Vesa Vilkkulan kanssa. Heidän näkemyksien mukaan Jokerien pelaajiin kohdistui uhkia jo peliä edeltävänä iltana sosiaalisen median kanavissa, Baskov selittää.

Dinamosta yritettiin vakuuttaa Jokerien leiriä siitä, että ottelun pelaaminen Minskissä olisi ollut torstaina turvallista. Näiden keskusteluiden yhteydessä ei käynyt selväksi, että Jokerit jättäisi matkustamatta Valko-Venjälle. Jokerien vetäytyminen tuntui yllättävän.

– Me jatkoimme valmistautumista Euroopan ykkössarjan kauden avausotteluun, Baskov kertoo saaden tiedon Jokerien vetäytymisestä vasta lounasaikaan.

Pelin vetäytymisestä Minsk-leirissä ollaan pahoillaan, vaikka joukkue sai 5-0-luovutusvoiton.

– Dinamo pitää huolen täällä vierailevien seurojen turvallisuudesta.

Viisi ottelua KHL:ssä putkeen luovuttanut Jokerit yrittää pelata seuraavan kerran lauantaina Latviassa Dinamo Riikan vieraana.