Kovia pelaajahankintoja tehnyt Mestis-joukkue Kiekko-Espoo vahvistaa nyt myös valmennustiimiään nimekkäällä tekijällä.

Espoolaisseura tiedottaa nettisivullaan Toni Mäkiahon toimivan tulevalla kaudella ryhmän apuvalmentajana.

– Hienoa saada Toni valmennustiimiin mukaan. Mäkkäri omaa pitkän ja hienon pelaajauran, ja varmasti sitä kokemusta pystytään hyödyntämään, kun halutaan auttaa pelaajia eteenpäin uralla, toteaa urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits.

Mäkiaho on valmentanut aiemmin Espoossa Bluesin juniorijoukkueita. Hänellä ja Kiekko-Espoon päävalmentaja Janne Tuunasella on ennestään yhteistä kokemusta kaudelta 2017-18, jolloin he luotsasivat Bluesin U18 SM-sarjajoukkuetta.

Pelaajauraltaan Mäkiaho muistetaan värikkäänä ja kovaotteisena hyökkääjänä. Liigassa hän kiekkoili kahdeksassa eri seurassa yhteensä 635 ottelua tehoin 148+162=310. Jäähyminuutteja kertyi peräti 1348.

Mäkiaho nähtiin myös Leijonissa kevään 1998 MM-hopeaa napanneessa joukkueessa.