The Athletic -lehden toimittaja Sean Shapiro on ottanut kantaa NHL:n pudotuspeleissä yhden voiton päässä Stanley Cup -finaalipaikasta olevan Dallas Starsin ensi kauden palkkatilanteeseen.

Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu sopimuksensa tähän kauteen päättävän Stars-hyökkääjän Roope Hintzin tilanteeseen.

Shapiro uskoo, että Hintzin tuleva jatkosopimus olisi noin kolmen vuoden mittainen, ja se takaisi 23-vuotiaalle tamperelaiselle komeat kolmen miljoonan dollarin vuositulot.

Shapiro käyttää Hintzin sopimuksessa vertailukohtana Philadelphia Flyersin ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblomin nykyistä paperia.

– Flyersin Lindblomin sopimus on hyvä vertailukohta molemmille pelaajille (Denis Gurianov ja Hintz). Hän teki ennen syöpädiagnoosia samalla tahdilla pisteitä, ja sen jälkeen hän allekirjoitti kolmivuotisen ja yhdeksän miljoonan dollarin takaavan sopimuksen, toimittaja kertoo.

Hintz teki tällä kaudella todellisen läpimurron Starsin kärkiketjuihin. Nuori voimahyökkääjä kirjasi runkosarjan 60 ottelussa upeat tehot 19+13=33. Hän on tehnyt parhaillaan kesken olevissa pudotuspeleissä 20 otteluun kaksi maalia ja 10 tehopistettä.