Suomeen voi tulla todellinen jättipotti jääkiekon NHL:ssä, kun Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat Dallas Stars ja Tampa Bay Lightning. Ensiksi mainitussa pelaavat Esa Lindell, Miro Heiskanen, Roope Hintz ja Joel Kiviranta.

Viimeksi mainittu on tehnyt pudotuspeleissä neljä isoa maalia, joista kaksi on tasoittanut kuolemanottelut niiden loppuminuuteilla.

– Sillä on iso vaikutus, että kopissa on kokeneita äijiä. Ei anneta paniikin tulla sinne. Koutsi (Rick Bowness) osaa vedota tunnepuoleen ja saa porukasta kaiken irti, maailmanmestari selittää NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

Stars on voittanut pudotuspeleissä kolme ottelusarjaa siten, että ensiksi kaatui Calgary Flames voitoin 4-2. Sen jälkeen lukua otti Colorado Avalanche 3-4, läntisen konferenssin finaaleissa jalkoihin jäi Vegas Golden Knights voitoin 1-4. Colorado- ja Vegas-sarjojen viimeisissä peleissä Kiviranta iski tasoituksen aivan lopussa.

– Todella upeaa, kun nuoret ovat nousseet esiin. Otetaan nyt vaikka Kivin (Kiviranta) Vegas-maali. Hän oli tilanteessa rauhallinen ja kärsivällinen, ja nosti kiekon hienosti yläkulmaan, luotsi sanoo.

Kippari Jamie Bennkin näkee Dallasin vahvuudet henkisessä puolessa ja muutamien yksilöiden esiin nousussa.

– Emme yksinkertaisesti suostu antamaan periksi. Dobby (Anton Khudobin) piti Vegasia vastaan meidät mukana pelissä, ja löysimme keinot voittaa. Meillä on upea joukkue, ja jokainen tietää oman roolinsa. Nuoret (Kiviranta ja Denis Gurjanov) nousivat esiin, kun heitä tarvittiin.

Stanley Cup -mestaruus irtoaa neljällä voitolla.