Joel Kiviranta osui taas – suomalaistykki nousi harvinaiseen kastiin Starsin ensimmäisessä finaalivoitossa

© Kuva: Getty Images

NHL:n ”suomalaisjoukkue” Dallas Stars on enää kolmen voiton päässä jääkiekon Stanley Cupista. Joukkue voitti sunnuntaiyönä taalaliigan ensimmäisessä loppuottelussa Tampa Bay Lightningin 4-1 siirtyen ottelusarjassa 1-0-johtoon.

Tähtipaitojen suomalaiset häärivät Tampan peikkona joukkueen jokaisen sinivalkoisen noustua tehoille. Joel Kiviranta iski maalin, Esa Lindell, Miro Heiskanen ja Roope Hintz puolestaan saalistivat jokainen syöttöpinnan mieheen.

Maailmanmestari Kivirannan toisen erän lopulla iskemä 3-1-maali nosti pelaajan harvalukuiseen joukkoon koko Dallasin seurahistorian mittapuulla. Vantaalaislähtöinen on vasta kuudes tulokas Starsin tai North Starsin historiassa, joka on pystynyt tekemään vähintään maalin Cupin finaaleissa.

Edellisen kerran tulokas on maalannut Dallasille finaalisarjassa tämän vuosituhannen alussa vuonna 2000. Kivirannan temppu ei siis todellakaan ole mitään jokapäiväistä herkkua.

Loppuottelusarja jatkuu tiistaiyönä kello 03.00.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.