Mikko Koivu ulos, Anton Lundell sisään? Minnesota Wild etsii uutta sentteritähteä varaustilaisuudessa

© Kuva: Juha Tamminen

Lokakuun NHL-draftissa yhdeksäntenä varaava Minnesota Wild saattaa joutua omalla vuorollaan tukalimpaan paikkaan koko varaustilaisuudessa. Joukkue kaipaa kipeästi senttereitä – varsinkin nyt, kun Mikko Koivu ja Eric Staal ovat jättäneet seuran.

Wildin harmiksi parhaat pelimiehet 9. vuorolla tulevat todennäköisesti pelaamaan aivan muilla paikoilla. Arvio perustuu The Athleticin teettämään ennakkodraftiin, jossa jokaiselle joukkueelle valitaan heille parhaiten sopiva pelaaja.

Niinpä Wildin on päätettävä, paikkaako se sentterivajettaan Anton Lundellilla, jota on ennakoitu Top 10:n ulkopuolelle. Toinen vaihtoehto on varata aavistuksen parempi pelaaja, mutta eri pelipaikalle.

Toimittaja Michael Russo luottaa Wildin päätyvän Lundelliin – niin avoimia seurassa on oltu sentterien puutteesta.

– Alan ihmiset pitävät häntä kakkossentterinä – kahteen suuntaan pelaavana, kilpailuhaluisena, älykkäänä ja taitavana. Sellaisena, joka on ollut erinomainen miehiä vastaan viimeiset kaksi vuotta ja joka kuuluu Helsingin IFK:n kapteenistoon 19-vuotiaana, Russo luettelee.

Lundellin kanssa samoista varaussijoista kilpailevat esimerkiksi puolustaja Jake Sanderson ja maalivahti Jaroslav Askarov. Erityisesti jälkimmäinen olisi kuitenkin Wildille iso riski.

Wildilla on jo ennestään kokemusta Askarovin kaltaisista venäläisnuorista. Kirill Kaprizovin houkutteleminen NHL:ään kesti peräti viisi vuotta. Maalivahtien kehityskäyrää on lisäksi vaikea arvioida, joten usein joukkueet käyttävät kallisarvoiset ensimmäiset vuoronsa kenttäpelaajiin.

Lopullisen varauslistan koostanut Corey Pronman myötäilee Russoa Wildin valinnan vaikeudesta.

– Jos Wild haluaa sentterin ja varaustilaisuus etenee näin, se luo todella vaikean dilemman. Parhaat pelaajat ovat maalivahti Askarov, puolustaja Sanderson, laituri Jack Quinn ja mahdollisesti Alexander Holtz.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.