NHL-palkinnon äänestystuloksista paljastui hämmentävä yksityiskohta: Esa Lindell pieksi NHL:n supertähdet!

© Kuva: Getty Images

NHL julkaisi tiistaina ennen Dallas Starsin ja Tampa Bay Lightningin Stanley Cup -finaaliottelua sarjan parhaiden pelaajien palkintoja.

Erityisesti parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon äänestystulokset ovat nyt puhuttaneet kiekkopiireissä. Äänestyksestä vastasi Pohjois-Amerikan jääkiekkotoimittajien yhdistys, johon kuuluu 170 toimittajaa.

Norris-palkinnon voitti lopulta odotetusti Nashville Predatorsin Roman Josi, joka kahmi äänestyksessä yhteensä 1499 pistettä. Toiseksi sijoittui Washington Capitalsin John Carlson (1267 pistettä) ja kolmanneksi Tampa Bay Lightningin Victor Hedman (820 pistettä).

Sosiaalisessa mediassa nousi äänestyksen jälkeen kova kuhina erityisesti Toronto Sun -lehden toimittajan Kevin McGranin äänestyslomakkeesta. McGran oli valinnut täysin yllättäen Dallas Starsin Esa Lindellin nimen jo kolmannelle sijalle.

McGranen äänestystuloksista voi lukea rivien välistä, että Lindell olisi pelannut paremman kauden kuin esimerkiksi NHL:n supertähtipakit Victor Hedman, Alex Pietrangelo tai Jaccob Slavin.

– Norris-palkinto on tarkoitettu puolustajalle, eikä pelkästään hyökkäävälle puolustajalle. Olisi loukkaus jättää puolustavat puolustajat pois tästä kisasta. Lindell erottui tässä ominaisuudessa muista. Hän johti NHL:n alivoima-aikaa ylivoimaisesti. Hän oli jäällä 72 prosenttia Starsin alivoimista. Hän on myös kiekon blokkaajien eliittiä, McGran perusteli valintaansa Twitterissä.

Yhteensä viisi pistettä Norris-äänestyksessä saanut Lindell oli lopulta koko NHL:n 11. paras puolustaja. Helsinkiläinen jätti taakseen NHL:n kirkkaimpia tähtipuolustajia kuten Shea Weberin, Seth Jonesin ja Kris Letangin.

Vaikka Lindell tunnetaankin todellisena Starsin puolustuksen lukkona, ei moni välttämättä nostaisi häntä edes joukkuetovereidensa John Klingbergin tai Miro Heiskasen edelle, kun puhutaan absoluuttisesti parhaasta puolustajasta.

– Vaikuttaa siltä, että googletit ”Dallas Starsin puolustaja Euroopasta”, kun etsit Miro Heiskasta, mutta tyydyitkin Lindelliin, koska hänen kuvansa tuli ensiksi vastaan, kiekkofani Jake näpäytti Twitterissä McGrania.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.