Dallas Stars suli NHL:n pudotuspeleissä pahemman kerran, kun Tampa Bay Lightning jyräsi kolmannessa Stanley Cup -finaalissa 5-2-voittoon. Tappio oli tähtipaidoille toinen peräkkäin, ja aiemmin pudotuspeleissä se oli kokenut vastaavana tapauksen vain kahdesti.

Stars-leirissä oltiin pelin tauottua äimän käkenä tappiosta, jossa Tampa oli karannut jo 5-1-johtoon kahden ensimmäisen erän aikana.

– En tiedä, mitä meille tapahtui. Puhumme siitä huomenna, Starsin maalivahti Anton Hudobin sadatteli NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Vahti otettiin kahden erän jälkeen pois tolppien välistä. Päävalmentaja Rick Bowness kuulemma yritti herätellä Starsia, ja lisäksi joukkueet pelaavat neljännen ja viidennen finaalin viikonloppuna peräkkäin – eli lepuuttaminenkaan ei ollut huono veto.

– Meillä oli ensimmäisessä erässä paljon hyviä paikkoja, se erä ei ollut meille ongelma. Alivoima petti toisessa erässä. Sitten joukkuepelaaminen, intensiivisyys ja keskittyminen levisivät käsiin. Ne kun menetät, niin Lightningin kaltainen joukkue saa sinut näyttämään todella kehnolta, Bowness pauhasi.

Vaikka Lightning iski viidestä maalista vain yhden ylivoimalla, jätti Starsin alivoimapelaaminen kuulemma toivomisen varaa.

– Alivoima olisi voinut toimia paremmin. Ylivoima oli pettymys, koska sillä olisimme voineet päästä peliin mukaan. Meidän ei todellakaan pidä ottaa neljää jäähyä tuon tasoista joukkuetta vastaan, mutta ei ottelu niihin ratkennut.

Bowness ei kuitenkaan turhia stressaa. Viikonlopun jälkeen Dallas voi johtaa sarjaa 3-2 – mutta yhtä lailla kausi voi olla purkissa Tampan juhliessa.

– Meidän pitää löytää pelimme perjantaihin mennessä.

LUE MYÖS:

Ilmiömäinen Miro Heiskanen! Suomalaistähti nosti NHL:n pudotuspelien pistesaldoaan taas historiallisiin lukemiin

Miro Heiskanen osui, mutta vastustajan tulikuuma pakki teki NHL-historiaa – samaa nähty viimeksi lähes 30 vuotta sitten