Ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvistin syyskuinen siirto Pittsburgh Penguinsista Aleksander Barkovin kipparoimaan Florida Panthersiin ei ilmeisesti sujunut ilman draamaa. 33-vuotias laitahyökkääjä edusti Pensiä kaudet 2014-20 voittaen kaksi Stanley Cupia.

Siirto ei muutenkaan ollut mitenkään erityisen yksioikoinen. Ruotsalaisen sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan häntä ei olisi saanut kaupata ilman pelaajan lupaa. Pahvi olisi pitänyt pelurin Pensissä vielä kolme kautta.

– Kun he kysyvät sinulta, voisitko luopua kauppaamisen estävästä pykälästä, ymmärrät, etteivät he halua sinua. Jos sinua ei haluta, ei ole mitään järkeä jäädä, Hörnqvist kommentoi siirtoa Aftonbladetin mukaan.

Toisaalta pohjoisamerikkalaiset mediat kirjoittivat, ettei ruotsalainen olisi enää mahtunut Pensin kärkiketjuihin, eikä esimerkiksi ylivoimalla olisi tippunut vastuuta. Ei varmasti ole helppoa joutua kärkiporukasta kaukana menestyksestä rypevään keskinkertaiseen sakkiin.

– En ole katkera. Tämä on bisnestä. Tietysti olisi hauskempaa tuntea olonsa halutuksi. Kuulostaa siltä, että Panthers todella halusi minut, joten se tuntui hienolta, Hörnqvist toteaa, Hörnqvist jatkoi Aftonbladetissa.

Katkerattomuuden ostaminen on vaikeaa, sillä niin kummallisella tavalla pelaaja oli reagoinut kaupan jälkeen. Hän paiskasi kaikki mahdolliset Pens-tavarat kotinsa pihalle yhteen myttyyn. Tapauksesta leviää erikoinen kuva Twitterissä.

Charles Tommarello

@grunge777
Patrick Hornqvist driveway this afternoon
Coworker lives in his neighborhood
Looks like someone tossed the gear out