Carolina Hurricanesiin NHL:n siirtotakarajalla kaupatun Sami Vatasen vahvat otteet pudotuspeleissä eivät ole tuomassa puolustajalle jatkosopimusta.

Carolinan puolustajista lisäksi myös Trevor van Riemsdyk saa etsiä ensi kaudeksi uuden seuran. Hurricanesin GM Don Waddell vihjaa asiasta NHL.comille.

– Olemme tehneet selväksi, että pidämme molemmista kavereista, mutta meidän on samaan aikaan tarkkailtava palkkatilannettamme, Waddell muistuttaa.

Hurricanesilla on palkkakatossaan vain kahdeksan miljoonaa dollaria vapaata tilaa, vaikka seura on solminut vasta 17 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Ilman sopimusta ovat Vatasen ja van Riemsdykin lisäksi yhä mm. hyökkääjä Warren Foegele sekä nuori puolustaja Haydn Fleury.

Hurricanesin paidassa ainoastaan seitsemän ottelua pelanneen Vatasen juuri päättyneeseen kauteen umpeutunut sopimus takasi suomalaiselle 4,875 miljoonan dollarin vuositulot. Puolustajan uskotaan saavan vapailta markkinoilta lähellä edellistä vuosipalkkaansa olevan sopimuksen.

LUE MYÖS: Hurja vahvistus! HIFK kiinnitti nimekkään NHL-taiturin vuoden sopimuksella