Minnesota Wild on kaupannut pitkäaikaisen ykkösmaalivahtinsa Devan Dubnykin, 34, San Jose Sharksiin.

Sharks saa kaupassa Dubnykin ohessa Wildin 7. kierroksen varausoikeuden. Toiseen suuntaan matkaa Sharksin 5. kierroksen varausvuoro. Minnesota suostui lisäksi ottamaan kontolleen puolet Dubnykin ensi kauden kattavasta, 4,33 miljoonan dollarin suuruisesta palkasta.

Viimeiset kuusi kautta Wildia edustanut Dubnyk on esiintynyt NHL:n tähdistöottelussa vuosina 2016, 2017 ja 2019. Päättyneellä kaudella mies pelasi kuitenkin pahasti alakanttiin: konkarin torjuntaprosentti 30 runkosarjapelissä oli vaatimaton 89,0.

Dubnykin kauppaaminen tietää hyvää viime kaudella AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitulle 24-vuotiaalle Kaapo Kähköselle, joka noussee treidin myötä Wildin NHL-miehistöön kokeneen Alex Stalockin aisapariksi.

Kähkösen nousun Wild-nuttuun torppaisi enää GM Bill Guerinin päätös hankkia seuraan kokenut, jo tasonsa NHL:ssä todistanut ykkösvahti tulikuumina käyviltä maalivahtimarkkinoilta.

Minnesota Wild

@mnwild
The #mnwild has acquired a fifth-round selection in the 2022 NHL Entry Draft from the @SanJoseSharks in exchange for goaltender Devan Dubnyk and the #mnwild seventh-round selection in the 2022 #NHLDraft.

🗞 » bit.ly/2GDYSBi