San Jose Sharks tiedotti muun muassa Twitter-tilillään, että se on tehnyt kolmelle RFA-pelaajalle perustarjouksen, ja yksi heistä on Leijoniinkin noussut suomalaispakki Tony Sund (arkistokuvassa). Muut ovat hyökkääjät Kevin Labanc ja Jonathan Dahlen.

Englanninkielinen sanahirviö ”extended qualifying offer” tarkoittaa sitä, että pelaajien oikeudet säilyvät nyt haipaidoilla, eikä näistä tule UFA-pelaajia. Seuraavaksi edessä on vääntö ja kääntö jatkopahvin summista. Esimerkiksi Edmonton Oilers teki Jesse Puljujärven kanssa samoin aiemmin menneisyydessä.

Pedersöressä syntynyt kiekollinen ja pisteiden tekemiseen pystyvä pakki pelaa tällä hetkellä KHL:ää Dinamo Riikassa. Siellä hän on summannut kolmessa pelissä tehot 0+2=2 (+1). Sund ei ole pelannut rapakon takana vielä ensimmäistäkään ottelua, vaikka tämän NHL-oikeudet ovat olleet Sharksilla pidempään.