Sibir Novosibirsk pyrki aiemmin maanantaina kääntämään joukkueen kurssia antamalla lähtöpassit maalivahtivalmentajalleen Jari Kaarelalle. (lue lisää täältä)

Ainakaan vielä maanantai-illan kotiottelussa Ak Bars Kazania vastaan toimenpiteestä ei ollut apua, kun Sibir kärsi kamppailussa 1-3-tappion. Tappio oli joukkueelle jo kuudes peräkkäinen.

Tällä kertaa luukkuvahtina aloittanut suomalaisveskari Harri Säteri sai käskyn tolppien väliin jo ajassa 7.53, kun Aleksei Krasikov oli päästänyt seitsemästä ensimmäisestä laukauksesta kaksi taakseen.

Säteri päästi avauserän lopulla vieraiden kolmannen maalin, mutta laittoi sen jälkeen luukut kiinni ja torjui kiekot 96,2-prosenttisesti. Kotijoukkueen kiri jäi kuitenkin piippuun ja sen ainoan osuman iski Juuso Puustinen Mikael Ruohomaan ja Nikolai Timashovin esityöstä.

Säteri kommentoi ottelun jälkeen lyhyesti Kaarelan lähtöpasseja.

– Tietenkään emme ole hyvässä tilanteessa. Jari on mainio valmentaja ja pidin kovasti työskentelystä hänen kanssaan, mutta jokin meni pieleen ja asiat eivät sujuneet, Säteri totesi Championatin mukaan.