Vaasan Sportin kultakypärä Jonne Virtanen (arkistokuvassa) vastaa puhelimeen anoppilasta. Suuri yleisö saattaa ajatella pelaajasta mitä tahansa suorapuheisesta rääväsuusta sympaattiseen ja lopulta harmittomaan kiekkoilijaan, perheenisään.

Kovaotteinen ja isokokoinen hyökkääjä on haastattelun perusteella näitä kaikkea – juttua paljon nähneeltä hyökkääjältä tulee laidasta laitaan.

Lapsiperheen isä on yksi eniten otsikoissa olevista kiekkopersoonista Suomessa. Virtanen tiedetään jääkaapin kokoisena pelaajana, joka ei ole kaihtanut kovaa peliä tai tappeluita. Hänen tiedetään olevan äänekäs Twitterissä. Tiedetään, että hän lähti vuosi sitten TPS:stä melkoisen kohun saattelemana.

Nytkään arki ei ole ihan tavallista, sillä Vaasan kaupungissa koronavirus on puhjennut taas käsiin. Kaukalossa Sport ja Virtanen liitävät – joka sekin on uusi väriläiskä suomalaiseen kiekkoon.

– Kyllähän pelaaminen maistuu. Sitä odotettiin aika kauan, että pääsisi pelaamaan. Voisi pelata enemmänkin, mutta tilanne on mikä on.

Suomen mestari -pelaaja on paukuttanut tällä kaudella Sportin neljässä pelissä tehot 2+1=3 (+3). Edellisessä ottelussa hän iski Tapparaa vastaan pelin ainoan maalin oman soolonsa jälkeen jatkoajalla. Charles Bertrand jäi telineisiin vahvan vääntäjän kanssa täysin.

– No onhan se kivaa, että on kulkenu. Lätkä on ollu hauskaa, sitä on kaivannut. Ei se aina oo ollu niin hauskaa, pelaaja heittää.

Viime kausi oli TPS:stä lähdön jälkeen Virtaselle hurja. Ensinnäkin seura purki työsuhteen perusteetta, ja sittemmin Tanskassa hyökkääjä vaipui syvälle.

– Niin, viittaan siihen ja muuhunkin. Oon löytänyt nyt oman paikkani. Koko joukkueen ja seuran tekeminen on semmosta, mistä tykkään.

Mikä siinä miellyttää, vai koko paketti?

– Niin, ylipäätäänsä. Ja tyyli, millä ollaan pelattu. Pelit on se, mihin panostetaan, annetaan tilaa. Ei tulla koko ajan kertomaan, että pitääkö venyttää oikeaa vai vasenta takareittä.

Mitä Virtanen puhuu Tanskan reissusta tai Sportista muuten? Koko juttu täällä.