Nuorten suomalaispelaajien marssi NHL:ään jatkunee tulevinakin vuosina viime kausilta totutun runsaana.

The Athletic -sivusto listasi kaikki NHL-joukkueet niiden prospektipoolin, eli lupaavimpien nuorten pelaajien osalta. Listan ylivoimainen ykkössija meni New York Rangersille, jonka nuorista tähdistä Alexis Lafreniére varattiin tämän vuoden varaustilaisuudessa ykkösvuorolla. Kaapo Kakko puolestaan napattiin Rangersiin viime vuoden varaustilaisuuden kakkosnimenä.

Kakkoseksi listauksessa sijoittui New Jersey Devils, jonka lupauksiin kuuluu suomalaisista keskushyökkääjä Janne Kuokkanen. Kolmossijan nimiinsä vieneen Ottawa Senatorsin lupauksien listalta löytyvät suomalaisista nyt varattu hyökkääjä Roby Järventie sekä viime kesän ykköskierroksen varaus, puolustaja Lassi Thomson.

Neloseksi sijoitetun Toronto Maple Leafsin haaviin tarttuivat tuoreimmassa draftissa mm. hyökkääjä Roni Hirvonen sekä puolustaja Topi Niemelä. Sentterin paikalla viihtyvä Rasmus Kupari ja laitahyökkääjä Kasper Simontaival lukeutuvat puolestaan vitossijalle sijoitetun Los Angeles Kingsin prospekteihin.

The Athleticin listauksen ensimmäinen täysin ilman suomalaislupauksia oleva joukkue on Philadelphia Flyers, joka löytyy vasta sijalta 12.