Jokereiden puolentoista viikon tauko peleistä päättyy sunnuntaina, kun joukkue kohtaa vieraissa Severstal Tsherepovetsin.

Helsinkiläisseuran edellinen ottelu oli reilu viikko sitten keskiviikkona Barys Nur-Sultania vastaan, kun Jokerit nousi kolmannessa erässä neljän maalin takaa-ajoasemasta 5-4-jatkoaikavoittoon.

Huiman kamppailun jälkeen joukkueesta löytyi kotiin palatessa lopulta peräti 12 koronavirustartuntaa, mikä pakotti ryhmän karanteeniin.

Jokereihin kesken kauden palannut ex-kippari Peter Regin on kuitenkin luottavainen, että seura pystyy nappaamaan pisteitä kahdesta kamppailustaan ennen tulevaa maajoukkuetaukoa, vaikka kaikki pelaajat eivät olekaan niissä käytettävissä.

– Kun tällaista tapahtuu, muiden pitää nousta esiin ja ottaa vastuuta. Tietysti on harmi, etteivät kaikki ole nyt mukana, mutta mielestäni tilanteemme on kokonaisuutena hyvä, enkä ole huolissani. Pystymme varmasti pelaamaan kaksi vahvaa peliä, Regin vakuuttaa Jokereiden nettisivulla.

Tanskalaissentteri muistuttaa, että kokoonpano on elänyt koko kauden. Myöskään pelirytmiin pääseminen uudelleen ei ole ongelma.

– Nämä eivät voi olla tekosyinä. Olemme ammattilaisia ja kyse on paljon henkisestä latautumisesta. Pitää valmistaa itsensä otteluun parhaalla mahdollisella tavalla. En usko, että kukaan on huolissaan siitä, ettemme ole hetkeen pelanneet, Regin painottaa.

Jokerit-pelaajien harjoittelu on tapahtunut karanteenin ajan kotioloissa.

– Emme ole tietenkään voineet nähdä toisiamme fyysisesti, mutta viestejä on lähetelty paljon niin ryhmächateissa kuin yksityisesti kahden kesken. Meillä todella tiivis ryhmä, Regin hehkuttaa.

Jokereiden kapteenina neljä edellistä kautta toiminut Regin haluaa myös korostaa sitä, miten seura on hoitanut tausta-asiat vaikeassa tilanteessa.

– Jokerit tekee niin paljon meidän pelaajien eteen ja olemme ylipäätään onnekkaita, että meillä on työpaikat tällä hetkellä. Seura on tehnyt kaiken suojellaksemme meitä ja nyt on meidän tehtävämme maksaa takaisin. Olisi upeaa saada pari voittoa tulevista peleistä. Siihen tähtäämme, Regin toteaa.

Jokerit kohtaa sunnuntain Severstal-ottelun jälkeen ennen maajoukkuetaukoa vielä tiistaina vieraissa HK Sotshin.