Rovaniemeläisen Mestis-joukkue RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä sortui viime viikolla karmeaan taklaukseen, kun hän jyräsi Kajaanin Hokin Christoffer Seppelinin laitaan tämän pään jäädessä pahasti puristuksiin. Pelaaja makasi jään tasalla pitkään.

Mestis tiedotti nettisivuillaan, että RoKi-pelaajalle on nyt lätkäisty peräti viiden ottelun kakku. Ylivieskalaislähtöinen pelaaja, rovaniemeläisten kippari pahoitteli tööttiä RoKin sivuilla. Tilanteesta kiusallisen tekee se, että Joki-Erkkilä ja Seppelin ovat joukkuekavereita kaudelta 2017-19. Kumpikin edusti silloin RoKia.

– Taklaus osui Sepeä päähän, mitä ei tietenkään saisi missään tapauksessa tapahtua. Pelaajana kannan siitä täyden vastuun. Tapahtuneeseen ei liity millään tavalla tahallisuutta tai halua vahingoittaa, saati vastustajan epäkunnioitusta. Tunnen Sepen myös kaukalon ulkopuolella – olemme hyviä kavereita.

Joki-Erkkilä kertoi taklausta edeltäneistä sekunneista. Ottelua oli jäljellä vain muutamia sekunteja.

– Kun Hokki voitti aloituksen, niin tiedostin että aikaa on jäljellä muutamia sekunteja, ja mahdollisuus kiekon riistoon ja sitä kautta maalipaikkaan on olemassa. Tiedostin myös, että vastustajan pelaaja on Seppelin. En ehtinyt reagoida Sepen asentoon ennen kontaktia ja taklaus osui häntä päähän.

– Olen Seppelinin kanssa käsitellyt asian heti pelin. Esitin pahoittelut ja sovittiin asia meidän välillä.

Hokki lähti Mestiksen maajoukkuetauolle kahdeksantena ja RoKi kymmenentenä.