Karjala-turnauksen avauspäivä oli Leijonien näkökulmasta surkea, kun nuori Venäjä pöllytti isäntien turkkia luvuin 2-6. Kokosimme ensimmäisen pelipäivän päätteeksi kasaan tähdistökentän, johon nousi muutama Liigasta tuttu tähti. Paikkansa ottivat Jukurien pakki Jakub Galvas ja Pelicansin vahti Patrik Bartosak.

Ensimmäisen pelipäivän tähdistökenttä

Jegor Afanasjev, Venäjä – Ilja Safonov, Venäjä – Andrej Nestaril, Tsekki

Tähdistöketjun vasen laituri ponnisti Karjala-turnauksen pistepörssin ykköseksi kuritettuaan Suomea saldolla 1+2=3. Ennen torstaita hyökkääjä oli pelannut vain muutamia otteluita maajoukkueissa, joten nyt tuli kova näyttö puskista.

Sentteri Safonov loisti aiemmin mainitun lisäksi hyökkäyspäässä jättäen yhden suomalaispakin toisen perään lähinnä statistin rooliin. Maajoukkuedebytantti latoi pisteet 1+1=2 ja keräsi tehotilastoon lukeman +2. Sähäkkää, vikkelää.

Nestrasil sen sijaan loisti Tsekin paidassa päiväpelissä iskien tehot 0+2=2. Hyökkääjä oli jatkuvasti vaarallinen – ja etenkin ylivoimalla, jolla laituri saalisti kummatkin pinnat. Oivallukset olivat niin nokkelia, että enemmänkin olisi voinut irrota kaverien paremmalla viimeistelyllä. Mainitaan nyt vielä se, että kummatkin syötöt olivat ykkössyöttöjä.

Jakub Galvas, Tsekki – Filip Hronek, Tsekki

Galvas iski Tsekille upean maalin nousun päätteeksi, kolmosparin Hronek sen sijaan saalisti pisteet 1+1=2. Kummankin peliä leimasi rohkea ja ajoittain upeakin kiekollinen pelaaminen. Ruotsi jäi pahasti varjoon.

Patrik Bartosak, Tsekki

Vakuuttavaa, vankkaa. Pelicansissa kovan kunnon löytänyt vahti oli itsevarmuus, eivätkä kiekot pudonneet suojista ripareiksi. Bartosakia ollaan viemässä kovaa vauhtia Lahdesta jo KHL:ään, eikä tuo viime aikojen kokonaisvaltaisten otteiden perusteella ole kyllä mikään ihme.