Aleksander Barkov kertoi Tapparan Kirvescast-podcastissa, mitä seuraa hän kannatti pienenä poikana ja ketkä olivat hänen idoleitaan.

Suomalainen NHL-tähti kertoo, että hän seurasi lapsena erityisesti Colorado Avalanchea ja heidän kirkkaimpia tähtipelaajia.

– Silloin, kun ei vielä ymmärtänyt mistään mitään, niin mun lempijoukkue oli Colorado. Ville (Nieminen), (Joe) Sakic ja (Peter) Forsberg pelasivat siellä. Niitä tuli jonkin verran seurattua.

– Sitten kun kasvoi hieman aikuisemmaksi, niin seurasin (Pavel) Datsjukia, (Jevgeni) Malkinia ja (Jaromir) Jagria, jota on tullut seurattua aina, Barkov muisteli Kirvescastissa.

Florida Panthers -kapteeni antoi suuria kehuja erityisesti Datsjukin suuntaan. Venäläinen kiekkolegenda on sellainen pelaaja, jolta Barkov on pyrkinyt ottamaan oppia.

– Datsjuk on yksi kaikkien aikojen parhaista, ovelimmista ja viisaimmista pelaajista. Se tietokone, mikä sillä on päässä, kun se pelaa jääkiekkoa, on aivan käsittämätön. 90 prosenttia ihmisistä ei huomaa niitä pieniä juttuja, joita hän tekee jäällä, Barkov ylisti.