HELSINKI. Lauantaikaan ei muuttanut ääntä Suomen kellossa, kun Leijonat taipui Euro Hockey Touriin kuuluvassa Helsingin Karjala-turnauksessa toiseen peräkkäiseen tappioon. Vaikka Tsekki voitti 2-0, oli sinivalkoisten tekemisessä jo lupaavia piirteitä.

Etenkin kolmoserä oli vahva, mutta Tsekin maalilla Dominik Hrachovina oli vielä vahvempi. Pari leijonapelaajaa nousi esille, mutta ketkä muut ponnistivat valokeilaan lauantaina? Sivustomme kokosi oheen toisen pelipäivän tähdistökentän.

Toisen pelipäivän tähdistökenttä

H: Andrej Nestaril, Tsekki – Eetu Koivistoinen, Suomi – Vasili Podkolzin, Venäjä

Tsekin ykkösnyrkki on ollut läpi turnauksen vahva, ja etenkin ylivoimilla se on pystynyt luomaan tukun paikkoja. Nestrasil (1+0=1) sekä Tomas ja Hynek Zohorna (0+1=1) pelaavat yllättävänkin valmiin näköisesti yhteen – olkoonkin, että Zohornat ovat toisilleen tuttuja Amurista sekä ihan veljestasolla. Koko ketjun yhteissaldo Helsingissä on jo hieno 2+4=6.

Leijonien ykkösketjun sentteri Koivistoinen ei 0-2-tappiossa luonnollisesti noussut pisteille, mutta etenkin päätöserässä hän pääsi väläyttelemään nopeuttaan ja kiekollista taitoaan Tsekki-pelaajien ympäröimänä. Hanojen aukeaminen ei ole kaukana, eikä Liigan pistetehoilu (7+5=12) ole missään tapauksessa sattumaa. Sentteri on ottanut viime vuosina – ja eritoten tänä syksynä – komeita harppauksia. Hyvä!

Venäjän kakkosketjun oikea laituri Podkolzin tuntuu tekevän jatkuvasti oikeita asioita hyökkäyksessä – tai ainakin onnistumisten ja virheiden välinen ero on pieni. Venäjän tunnetuin nimi iski lauantaina reilun parinkymmenen minuutin peliajalla tehot 1+1=2, jos voittomaalikin huomioidaan. SKA Pietarin pelimies on summannut pistepörssiin jo saldon 1+3=4.

P: Jesper Sellgren, Ruotsi – Jakub Galvas, Tsekki

Ruotsin ykkösparin pakki Sellgren luuti Tre Kronorin alakerrassa lähes 27 minuuttia ja ampui viisi kertaa. Frölunda-pelaajan tilastoihin merkittiin -1, mutta tehotilaston epäkohta ei romuttanut kokonaisvaltaisesti onnistunutta iltapäiväpuhdetta.

Jukurien pakki Galvas sen sijaan pelaa itseään tosissaan tähtiin. Liigassa kiekollista osaamista väläytellyt pelaaja oli taas väkevä kiekon kanssa ja ilman. Ostravalaislähtöinen Chicago Blackhawksin juhannuksen 2017 varaus on saalistanut kahdessa pelissä tehot 1+1=2.

MV: Sami Rajaniemi (kuvassa), Suomi

Upea maajoukkuedebyytti, jossa Jukurien vahti piti Suomea pystyssä loppuun asti. Rajaniemeltä eivät kiekot tippuneet, eikä esimerkiksi jännittämisestä ollut tietoakaan. Valinnaksi olisi voinut yhtälailla ottaa Tsekin Tappara-torjuja Dominik Hrachovinan, mutta Rajaniemen iltapuhde oli piirun verran vaikeampi. Suomea puhuva tsekkiläinen maalivahti oli noussut jo aiemmin maajoukkueeseen, mutta vasta nyt hän pääsi tekemään Rajaniemen tavoin debyytin.