Entinen NHL-valmentaja Guy Boucher on nähnyt urallaan huippukiekkoilua monella eri mantereella ja useilla eri vuosikymmenillä. Radiohaastattelussa hän paljasti, kuka on ollut hänen näkemistään pelaajista kaikkein lahjakkain.

– Jos kysytte minulta, kumpi kaksikosta Mike Ribeiro ja Sidney Crosby oli lahjakkaampi, sanon suoraan: Ribeiro. Olin vuosia heidän harjoituksissaan, kaksi vuotta Crosbyn kanssa ja sama Ribeiron kanssa. Puhun nyt puhtaasta lahjakkuudesta. Näin kuinka Ribeiro ohitti viisi pelaajaa kerralla viiteen kertaan jäällä, Boucher kertoo.

– Mike Ribeiro Crosbyn työmoraalilla? Siinä olisi historian paras pelaaja!

Ribeiro pelasi urallaan 1074 NHL-ottelua. Niissä hän tykitti tehot 228+565=793. Myöhemmin on selvinnyt, että tähtisentteri käytti urallaan huumeita, ja hänen terveydestään ollaan oltu huolissaan uran päätyttyä.

Liigassa Ribeiro nähtiin työsulkukaudella 2004-05. Hän esiintyi Espoon Bluesin paidassa 17 ottelussa ja nakutti niissä tehot 8+9=17.