LAHTI. Monen kulmakarvat saattoivat kohota ihmetyksestä ylös, kun Dallas Stars tiedotti aiemmin syksyllä tehneensä yksivuotisen sopimuksen seuralle hyvinkin tutun Julius Hongan kanssa. Viime kaudella JYPissä pelanneen pakin sopimus ei yksinään ollut suuri kummajainen, mutta heti perään Pelicans tiedotti napanneensa leijonapuolustajan Lahteen lainalle.

Dallas-pahvi tuli julki 30. lokakuuta, toistaiseksi voimassa olevasta Pelicans-lainasta tiedotettiin 2. marraskuuta.

– Ei siinä mitään erityistä. Arki on aika samanlaista, kovaa treeniä ja peleihin valmistautumista. Asia kerrallaan nyt täällä ja kun tulee tietoa, että miten hommat etenevät Amerikan puolella, niin sitten keskityn sinne. Nyt keskitytään tähän Suomessa pelaamiseen, se on tärkeintä nyt, Liigassa tällä kaudella tehot 1+3=4 tehnyt tähti sanoo viitaten pahvien allekirjoittamiseen ja liigakauden tapahtumiin.

Pussinokkainen lauma on ollut yksi liigakauden piristysruiskeista, kun se keikkuu Liigassa seitsemäntenä. Ennen viikonloppua joukkue oli peräti neljäntenä, mutta viiden voiton jälkeen tullut ohipeli perjantaina KooKoota vastaan ja sen 2-5-tappio romuttivat asemia hitusen toviksi.

– Täällä on ollut tosi hyvä olla, Honka kertoo ensiksi Lahdesta.

– On otettu hyvin vastaan ja fasiliteetit ovat hyvät. Joukkue on hyvä ja vaatimustasoa on, taalaliigassa kahden kauden aikana 48 peliä pistein 5+14=19 (+8) pelannut suomalainen kehuu päävalmentaja Tommi Niemelän johtamaa laumaa.

Jyväskylän sijaan Lahteen päätymisen taustalla ei siis ollut mitään kummallisuuksia.

– Täällä autetaan jokaista pelaajaa eteenpäin.

– Fiilikset ja meininki on ollut tosi hyvää. Ei jäädä yksittäisiin tappioihin, vaan haetaan työnteon kautta voittoja.

Viikonlopun avauskoitos, KooKoo-peli meni plörinäksi Pelicansin osalta kauttaaltaan.

– Jäätiin kamppailussa jälkeen, pitää olla kovempi, jos meinataan voittaa kamppailujoukkueita vastaan, pakki huokaa.

KooKoo-tappion hyvä puoli oli Pelicans-lasien läpi tarkasteluna taiston antama oppitunti.

– No joo, kyllä totta kai.

Henkilökohtaisessa valossa Honka on esiintynyt kolmessa Pelicans-pelissä edukseen.

– Alku oli perjantaina ihan ookoo, joissain syötöissä pitää olla parempi. Kokonaisvaltaista pelaamista pitää yksinkertaistaa tappioasemassa. Kyllä se siitä sitten lähtee.

– Itse pääsin remmiin puolisentoista viikkoa sitten.

Pelicans on Liigan paras ylivoimajoukkue, mutta esimerkiksi perjantaina siitäkään ei tahtonut tulla mitään.

– Kyllähän meidän sitä pitää parantaa, vaikka tulosta on tullut. Kolmannessa erässä KooKoolla oli puolitoistakertaa enemmän paikkoja kuin meillä, meidän ylivoimalla siis.