Patrick Kane vertaili Chicagon mestarijoukkueita – suomalaispelaajalle erityismaininta: ”Hänen astuminen esiin oli…”

© Kuva: Getty Images

Viime vuosina suuruuden vuosistaan taantunut Chicago Blackhawks rakensi 2010-luvulla pienimuotoisen dynastian voittamalla vuosikymmenen aikana alkupuolella kolme Stanley Cupia..

Joukkueen suurimpiin tähtiin jokaisena mestaruusvuonna kuulunut Patrick Kane nosti The Athleticin kyselyssä vuoden 2010 mestarijoukkueen kaikkein kovimmaksi kolmesta. Vaikein voitetuista mestaruuksista oli supertähden mukaan viimeisin, keväällä 2015 napattu mestaruus.

Tuolloin joukkueeseen kuuluivat myös uransa viimeistä kauttaan taalajäillä viilettänyt Kimmo Timonen sekä tulokaskauttaan pelannut Teuvo Teräväinen. Varsinkin nuoren Teräväisen pudotuspelikevät oli onnistunut nuorukaisen iskettyä 18 pudotuspeliottelussa tehot 4+6=10.

– 2015 mestaruus oli varmaankin kaikkein vaikein voitettava. Se vaatii kovaa grindausta. Vermyn (Antoine Vermette) hankinta sekä Teuvon astuminen esiin olivat tärkeässä asemassa. Me yksinkertaisesti kieltäydyimme häviämästä, Kane muistelee.

2010-kevään mestarijoukkueessa suomalaisväriä edusti puolestaan ykkösvahdin paikan kesken kauden napannut Antti Niemi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.