Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Suomi-sarjassa pelaava Muik Hockey on tehnyt takalinjoilleen mielenkiintoisen hankinnan. Joukkue tiedotti Facebookissa, että Kanadan juniorisarja OHL:n Ottawa 67’s:ssa edelliset sarjapelinsä pelannut Alec Belanger, 18, liittyy uusikaarlepyyläisten remmiin lainapahvilla.

– Alec on nuori ja taitava kahden suunnan pelaaja. Hän on rauhallinen jäällä ja hänellä on hyvä pelisilmä. Alecin suurimpia vahvuuksia ovat hänen hyökkäyspelaaminen ja hyvä laukaus, Muikin ruotsalaisluotsi Michael Ringberg sanoo.

– Hyvän pelikäsityksen ansiosta hän lukee peliä erityisen hyvin omalla alueella, ja lisäksi hän tykkää pitää kiekkoa.

Pelaajalla voisi kuvitella olevan käyttöä Suomessa muuallakin – kaikki kunnia Muikille. Useamman kauden ajan Suomi-sarjaa tahkonnut uusikaarlepyyläislauma nimittäin kuuluu sesongista toiseen sarjan pohjamutiin. Nytkin se on 14 joukkueen sarjassa viimeisenä, ja kahdeksasta pelistä tilille on kertynyt ainoastaan neljä pinnaa.

Quebecissä vuonna 2002 syntynyt nuori on tehnyt OHL:ssä kahden runkosarjakauden aikana 88 pelissä tehot 13+27=40 (+32). Lisäksi hänellä on kokemusta kuudesta pudotuspeliottelusta tehoin 0+1=1 (0).