Suomalaisarvio: näihin NHL-seuroihin Granlund, Vatanen ja Haula päätyvät – tässä perustelut

© Kuva: Getty Images

NHL:n nimekkäimmät suomalaiset vapaat agentit Mikael Granlund, Sami Vatanen ja Erik Haula eivät ole vieläkään tehneet päätöstään ensi kauden seurojensa suhteen.

The Score -sivusto arvioi, mihin seuroihin tämän hetken parhaat vapaana olevat NHL-pelaajat tulevat päätymään. Tässä sivuston arviot suomalaispelaajien osalta.

Mikael Granlund: Florida Panthers

– Panthers menetti kokonaisen top 6 -ketjullisen verran miehiä tämän vuoden aikana (Vincent Trocheck, Jevgeni Dadonov, Mike Hoffman). Korvaajiksi seura hankki Patric Hörnqvistin ja Alexander Wennbergin.

Floridan kakkosketjun maalinteko on nyt valtava ongelma. Tämä puhuu Granlundin hankinnan puolesta, joka on Hoffmanin ohessa paras vapaana oleva hyökkäyssuunnan pelaaja. Floridan kevyt verotus saattaisi tuoda Granlundin seuraan hieman markkinahintaa edullisemmalla sopimuksella.

Sami Vatanen: Philadelphia Flyers

– Flyers menetti Matt Niskasen tämän lopetettua yllättäen uransa. Erik Gustafsson vuoden sopimuksella on hyvä hankinta, mutta hänen ei odoteta pelaavan isoja minuutteja Ivan Provorovin rinnalla Niskasen tavoin. Vatanenkaan ei olisi kaikista optimaalisin pelaaja rooliin, mutta hän on silti jäljellä olevista paras vaihtoehto. Vatanen on merkkauttanut vähintään 21 minuutin keskimääräisiä jääaikoja kuuden peräkkäisen kauden ajan.

Erik Haula: San Jose Sharks

– Sharksin sentteriosasto on heikko. Logan Couture ja Tomas Hertl muodostavat vahvan kärkikaksikon, mutta alemmat ketjut muodostavat ongelman. Haula on paras vapaana oleva sentteri, eikä hänen palkkansa luulisi nousevan liian isoksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.