Täysin nöyryytetty Jukurit järjesti Ilveksen kustannuksella liigasensaation – NHL-varaukselta painava viesti

© Kuva: Juha Tamminen

MIKKELI. Jukurit koki Liigassa tällä viikolla uskomattoman draaman. Keskiviikkona se hävisi HIFK:lle Helsingissä uskomattomin lukemin 1-11, mutta lauantaina joukkue pisti Mikkelissä NHL-pelaajia vilisevää sarjakärki Ilvestä pataan 5-3. Jukurit iski kauden suurimman ottelukohtaisen maalimääränsä, eikä se ollut noussut kertaakaan kahden maalin takaa rinnalle saatika ohi.

– Huikealta tuntuu! Joukkue näytti edellisen pelin jälkeen, että sisua ja tahtoa on, HIFK:ta vastaan tehotilastoonsa lukeman -6 ottanut, mutta Ilveksen NHL-joukkuetta vastaan tasapainoisesti peräti yli 25 minuuttia luutinut Mikko Kokkonen hehkutti.

Mikkelissä Jukurien varjoon ovat jääneet muun muassa HIFK, Tappara ja siis Ilves. Mistä on kyse?

– En tiedä, ehkä se kotipeli on aina kotipeli ja taustalla on kotiolosuhteet. Pitäisi kääntää nyt vain vieraspeleihin se sama moodi.

Lauantain toinen erä (4-0) saattoi olla Jukureille ties kuinka iso käännekohta. Liigakärki sössi erässä kaiken, kun se tuhlasi paikkoja, jäähyili ja antautui neljästi.

– Uskon, että me aloimme koventamaan arkea ja arjen laatu nousi tässä parissa päivässä. Ja aloimme keskittymään maalien tekemiseen, pakkilupaus näki.

– Tänään (lauantaina) oli hyvä päivä alusta saakka, sain itsekin varman ensimmäisen erän ja itseluottamusta. Pakin on tavallaan helppoa pelata silloin, kun muutkin ovat mukana.

Keskiviikon ryöpytyksen jälkeen taas moni oli kenkimässä Jukureita pois Liigasta. HIFK-peli painoi Toronto Maple Leafsinkin varauksen mielessä jonkin tovin.

– Totta kai se pyöri illalla päässä, ja seuraavana päivänäkin, oli se sellainen nöyryytys kuitenkin. Puhuimme paljon, sovimme asioita ja kävimme juttuja läpi. Se oli hyvä juttu.

Lopuksi on pakko kysyä, että Kokkosella lähettää jotakin viestiä parjaajille?

– En tiedä, tarvitseeko sellaista tehdä. Mutta sen voin sanoa, että täällä tehdään töitä täysillä ja joukkue on vahva, Kokkonen kertoi lopuksi painavan viestin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.