NHL:ssä 725 runkosarjan peliä ja 104 pudotuspeliottelua pelannut Johnny Boychuk joutui lopettamaan uransa äskettäin. Eri mediat kirjoittivat, että silmävamma lopetti 36-vuotiaan pakin pelit.

Se tuli viime kaudella 67 peliä pistein 2+9=11 (-10) pelanneelle Boychukille Montreal Canadiensin Artturi Lehkosen luistimesta maaliskuun kohtaamisessa. Pelaaja sai silmäänsä peräti 90 tikkiä, mutta vamma ei parantunut koskaan kunnolla.

– Kaukonäköni on todella huono. Tätä kaikkea on ollut vaikea käsitellä, mennyt aika on ollut vaikeaa, pelaaja manaa NHL:n verkkosivujen haastattelussa.

Kuten oheinen video näyttää, oli NY Islandersin pelaaja paniikissa tapauksen jälkeen.

– Se on todella raskasta, kun joku kertoo sinulle, että ”pelisi on pelattu”, tai että ”et saa pelata”, Boston Bruinsin vuoden 2011 Stanley Cup -mestari huokaa.

Pelaaja luuti syksyllä kolmessa pudotuspeliottelussa, mutta tuolloin asiat eivät olleet enää hyvin.

– Pelaaminen ei ole käytännössä turvallista enää. Tulevaisuuden suhteen minulla ei ole mitään aavistusta siitä, mitä aion tehdä. Olen rampannut kaksi kuukautta putkeen lääkärissä, ja olen yrittänyt miettiä asioita.

– Olemme rakentaneet Long Islandille talon. Haluan olla siellä.

188 senttinen ja 103 kiloinen pelaaja nakutti runkosarjapeleissä tehot 54+152=206 (+123), pudotuspeleissä hän summasi saldon 13+17=30 (+15).