Liigan viime kauden paras maalivahti Lukas Dostal tavoittelee tulevalla NHL-kaudella paikkaa Anaheim Ducksin miehistöstä.

Vasta 20-vuotias maalivahti on antanut Pohjois-Amerikan suuntaan vahvoja näyttöjä, kun hän loisti kolmella eri kaudella Ilveksen maalilla. Tamperelaisseuran päävalmentajan Jouko Myrrän mukaan Dostalin lahjakkuus olikin heti nähtävissä, kun hän saapui Ilvekseen kesken kauden 2018-19.

– Ensimmäisestä päivästä ja pelistä lähtien Ilveksessä, hän on osoittanut kaikille, että hänessä on jotain erityistä. Hän harjoittelee ahkerasti, nauttii jääkiekosta ja lukee peliä hyvin. Hän on uskomaton ja antaa meille joka ilta mahdollisuuden voittaa, Myrrä kehui The Athleticin haastattelussa.

Tällä kaudella Dostal ehti esiintymään Ilveksessä 11 ottelussa torjuntaprosentilla 94,10. Viime kaudella tshekkivahdin torjuntaprosentti oli 43 ottelussa 92,80.

Ducksin leirillä Dostal tulee taistelemaan kakkosvahdin paikasta muun muassa Anthony Stolarzia vastaan, joka pelasi viime kaudella vain yhden NHL-ottelun. Joukkueen ykkösmaalivahtina toimii John Gibson.