Liigan marraskuu sujui viihdyttävissä merkeissä. Pelicans ja KalPa olivat isoimmat yllättäjät joukkuetasolla. Yksilöistä useat nuoret pelaajat olivat poikkeuksellisen kuumassa vireessä.

Tähän artikkeliin olemme kasanneet tähdistökentällisen Liigan marraskuun isoimmista yksittäisistä onnistujista.

Maalivahti: Niclas Westerholm, SaiPa

SaiPan alkukausi oli vaellusta synkissä metsissä, mutta marraskuussa joukkue alkoi jo näyttää piristymisen merkkejä. Yksi isoimmista tekijöistä parantuneen menestyksen taustalla oli 23-vuotias maalivahti Niclas Westerholm. Hän esiintyi marraskuussa seitsemässä ottelussa ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,81. Lukema on poikkeuksellisen kova, kun ottaa huomioon SaiPan kuuluvan Liigan kellarikerrokseen.

Vasen puolustaja: Ville Heinola, Lukko

Odotukset Ville Heinolaa kohtaan olivat jälleen katossa ennen kauden alkua. Viime kaudella vahvasti NHL:ssä esiintynyt puolustaja nuorukainen alkoi saada marraskuun aikana myös tehohanoja auki. Seitsemässä ottelussa pakki nakutti tehot 1+8=9.

Oikea puolustaja: Robin Press, Lukko

Ruotsalaispuolustaja Robin Press oli suorastaan tulessa marraskuun ajan. Hän tykitti seitsemässä ottelussa neljä maalia ja yhdeksän tehopistettä. Hiljaisesta lokakuusta huolimatta Press nousi jo Liigan pakkien pistepörssin neljännelle sijalle.

Robin Press murtautui marraskuun aikana Liigan ehdottomaan eliittiin. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Eemeli Suomi, Ilves

Vuosien ajan Liigan tehokkaimpiin pelaajiin lukeutuneen Eemeli Suomen ruuti oli alkukauden poikkeuksellisen kosteaa. Marraskuussa maalihanat viimein avautuivat, ja tilille alkoi karttua muutakin kuin syöttöpisteitä. Suomi oli kuukauden tehokkaimpia pelaajia ja tykitti seitsemään otteluun tehot 4+6=10.

Keskushyökkääjä: Arttu Ruotsalainen, Ilves

Arttu Ruotsalainen on ilmiselvä valinta tähdistökenttään. Ilves-sentteri johtaa tällä hetkellä Liigan maali- sekä pistepörssiä. Marraskuussa hän jatkoi siitä, mihin lokakuussa jäi. Seitsemässä ottelussa Ruotsalainen iski seitsemän maalia ja 12 tehopistettä.

Oikea laitahyökkääjä: Ryan Lasch, Pelicans

Ryan Lasch lukeutuu Euroopan parhaisiin pelaajiin. Yhdysvaltalaishyökkääjän peliäly on Liiga-tasolla aivan poikkeuksellinen. Tämä näkyy myös tehoissa. Marraskuun aikana Lasch nakutti kahdeksassa ottelussa tehot 3+7=10.