Liiga-kautta on pelattu nyt kaksi kuukautta. Marraskuuhun mahtui monia huikeita maaleja sekä odottamattomia yllätyksiä niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Valitettavasti monet pelaajat myös alisuorittivat marraskuisessa pimeydessä.

Tähän artikkeliin kasasimme floppikentällisen Liiga-pelaajista, jotka ovat pahimmin alittaneet odotuksemme.

Maalivahti: Eero Kilpeläinen, KalPa

35-vuotias Eero Kilpeläinen aloitti kauden pirteästi, mutta marraskuu oli maalivahtikonkarille synkkää aikaa. KalPa menestyi joukkueena vahvasti, mutta maalivahtipeli oli pahasti hakusessa. Kilpeläisen torjuntaprosentti marraskuun viidessä ottelussa oli 81,82.

Vasen puolustaja: Tarmo Reunanen, HPK

Tarmo Reunasella oli allaan kaksi erinomaista Liiga-kautta sekä NHL-lupauksen status, kun hän saapui kesken kauden HPK:n riveihin. Hänestä odotettiin isoa apua kriisiseuran takalinjoille, mutta toistaiseksi Reunanen ei ole ollut pelastava enkeli. Hän pelasi marraskuussa seitsemän ottelua tehoin 1+1. Tehotilasto jäi yhden pykälän pakkasen puolelle.

Oikea puolustaja: Lassi Thomson, Ilves

20-vuotiaan Lassi Thomsonin viime kausi Liigassa oli lupauksia herättävä. NHL-laina ei kuitenkaan tällä kaudella ole onnistunut nappaamaan isoa roolia Ilveksen pakistossa ja tehot ovat jääneet vähiin. Marraskuussa Thomson pelasi seitsemän ottelua ja jäi kiikaritehoille.

Lassi Thomson on Ottawa Senatorsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2019. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Roope Talaja, Sport

Roope Talajan koko kausi on ollut murheellinen. Loukkaantumishistoria voi olla syynä taistelijahyökkääjän tehojen dramaattiseen laskuun. Marraskuun seitsemässä ottelussa Talaja jäi kokonaan ilman tehopisteitä. Tehotilasto oli neljä pykälää pakkasen puolella.

Keskushyökkääjä: Aleksi Mustonen, Kärpät

Aleksi Mustonen siirtyi täksi kaudeksi Kärppiin pelattuaan viime vuodet Pelicansissa. Siirto on osoittautunut epäonnistuneeksi kummallekin osapuolelle. Peli-ilonsa kadottanut Mustonen on ollut eksyksissä koko alkukauden. Marraskuussa hän keräsi tililleen vain yhden syöttöpisteen. Peliaikaa Mustonen kellotti 15:25 minuuttia ottelua kohden.

Oikea laitahyökkääjä: Kristian Vesalainen, HPK

Kristian Vesalainen aloitti vahvasti lainapestillään HPK:ssa. Marraskuun edetessä otteet ovat kuitenkin heikentyneet huomattavasti. Pelaamista leimaa pieni itsekkyys. Tehoja marraskuussa kertyi kelvollisesti: kahdeksaan otteluun 2+3=5. Tehot ovat peräisin kuun alusta. Viimeiset neljä matsia Vesalainen on mennyt kiikareilla.