Lukko ja Ässät ovat vielä torstaihin asti sellaiset liigaseurat, jotka saisivat järjestää kotipelejään, mutta näidenkin osalta laulu loppuu 3. joulukuuta.

Aluehallintovirasto kertoi tiedotteessaan, että Lounais-Suomessa saa järjestää korkeintaan 20 hengen yleisötilaisuuksia 3. päivästä alkaen. Suomeksi se siis tarkoittaa sitä, että Ässät ja KooKoo pelaavat Porissa vielä keskiviikkona, mutta torstaista eteenpäin pelit on pelattu.

Kyseinen päätös on voimassa jouluaatonaattoon asti. Liigaottelut jatkuvat tuoreimpien tietojen mukaan joulun hujakoilla. Sitä ei toki kukaan voi tietää, mihin suuntaan koronaviruksen toinen aalto menee. Liiga tiedotti olevansa tauolla 19. päivään asti.

– Olemme tehneet syksyn mittaan paljon töitä varmistaaksemme yleisön, pelaajien ja työntekijöiden turvallisuuden ottelutapahtumissa ja onnistuneetkin siinä työssä hyvin. Nyt kuitenkin virustilanne on muuttunut usealla alueella huonompaan suuntaan, joten rajoitukset ovat ymmärrettäviä. Ilman yleisöä pelaaminen ei kuitenkaan ole meille taloudellisesti mahdollista, Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi sarjan sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Uskomme, että tautitilanne saadaan hallintaan nopeasti näillä toimenpiteillä ja pääsemme jatkamaan runkosarjaa. Tarkoituksena on edelleen pelata täysi runkosarja.

Edit klo 15.08: Täydennetty Hiltusen kommenteilla.