Sportin liito jatkuu: Uudet miehet nöyryyttivät Tapparaa – Risto Dufvalta käsittämätön kommentti

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasassa puhaltaa ainakin tulosten valossa tuuli kohti oikeaa, kun paikallinen Sport liitää peräti kolmen ottelun voittoputkessa ja neljän pelin pisteputkessa. Joukkue on tällä hetkellä 11:ntenä, vain kaksi pinnaa viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä.

Sport on kaatanut putkensa aikana heikon JYPin sekä kärkipaikkojen Pelicansin ja valtakuntamme kovimpiin vuodesta toiseen kuuluvan Tapparan.

Kirvesrinnat olivat tiistaina pahasti telineissä, sillä Niko Hovinen joutui torjumaan Sportin maalilla sinänsä vain 20 kertaa. Voisi kuvitella, että Tappara olisi rummuttanut nimivahvalla sakilla kohti maailmanmestaria enemmänkin.

Toisaalta Sport laukoi Dominik Hrachovinaa kohti vain 11 kertaa. Vahti antautui kolmesti.

Sportin esitys oli kaikkiaan vankka. Hyökkääminen oli tehokasta, puolustaminen tiivistä ja maalivahtipelikin toimi. Lisäksi ykkösketjun uudet miehet, teholaiturit Michael ja Janne Keränen iskivät yhteensä tehot 2+1=3, kultakuuppa Sebastian Stålberg iski yhden maalin ja Jesse Paukku pisteet 1+1=2.

Kotkapaitojen luotsi Risto Dufva kertoi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa, että kentälliset ovat pikkuhiljaa napsumassa kohdalleen – aiemmin ne ovat olleet hakusessa. Lisäksi muutama uusi mies on tuonut hyökkäämiseen valtavasti lisää ratkaisutaitoa.

Dufva luonnehti Tappara-peliä varsin huvittavaan tyyliin.

– Ne, jotka on tehneet maaleja, tekee maaleja, ja ne, ketkä puistelee mattoja, puistelee mattoja, luotsi virnisti.

Sportin ja tamperelaisten virettä kuvastaa hyvin se, että normaalisti joukkueet on kuviteltu täysin eri päihin sarjataulukkoa, mutta nyt porukoiden välinen ero on vain kuusi pinnaa. Tapparalla on lisäksi yksi ottelu enemmän pelattuna.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.