Koronavirustilanne on räjähtänyt Suomessa taas niin pahasti käsiin, että useassa maakunnassa puhutaan leviämisvaiheesta. Sen takia Liigassa on jäljellä tällä hetkellä enää kaksi joukkuetta, jotka saavat pelata kotipelejään.

Yksi kotipelit kesken jättäneistä joukkueista on viime kauden sensaatio, ja tänä syksynäkin hyvin esiintynyt KooKoo. Sen toimitusjohtaja Sakari Välimaa ei osaa erinäisten epävarmuustekijöiden takia ottaa kantaa siihen, olisiko kauden keskeyttäminen kokonaan järkevää vai kannattaisiko pelejä pelata, sen minkä pystyy.

– Mutta tuntuu, että meitä ajetaan koko ajan ahtaammalle ja ahtaammalle. Täytyy muistaa, että tämä on pelaajien ja seurojen työtä edelleen. Liiga on sadanmiljoonan bisnes. Se työllistää suoraan noin tuhatta ihmistä ja välillisesti 1 500 lisää, Välimaa painottaa.

– Olen yrittänyt sanoa, että en ole huolissani vain Liigasta tai urheilusta, vaan tapahtuma-alasta yleensä. Ymmärrän terveyspuolen, ei siitä ole kahta sanaa. Ihmisen terveyttä tai henkeä ei saa tietoisesti saattaa vaaraan, mutta tätäkin kautta tulee rumaa jälkeä.

Välimaa viittaa eri tapahtumien perumiseen ja siirtämiseen. Huoli on kova.

– Jos tapahtuma-alalla ei ole töitä, niin kuka järjestää festivaaleja ja muita, kun ihmiset hakevat pian töitä muualta? Tämä on iso huoli.

Sorretaanko urheilua? Entä minkä puhuttelevan esimerkin Välimaa nosti esille nykyisistä kielloista? Lue koko juttu täältä.