TUTO Hockey yrittää selvitä koronaviruksen aiheuttamista taloudellisista vaikeuksista ilman lomautuksia.

Turkulainen Mestis-seura tiedottaa verkkosivuillaan, että se on joutunut etsimään sopeuttamisratkaisuja, kun joulukuun pelit peruttiin.

– Meiltä peruttiin koronarajoitusten myötä joulukuulta viisi Mestiksen kotiottelua sekä U20 SM-sarjan paikallispeli, joka sekin on meille tulonlähde. Kun yhtälöön lisää syksyn ennakoitua pienemmät yleisömäärät ja erityisesti yritysasiakkaiden merkittävän vähenemisen ottelutapahtumissa, oli meidän reagoitava, toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoo seuran tiedotteessa.

TUTO on päättänytkin lähteä korjaamaan tilannettaan erilaisilla kampanjoilla, kuten pelaajien ja valmennuksen myymillä joululahjapaketeilla, yritysten markkinointipaketeilla ja mahdollisuudella tilata joulun kiireapulaisia avukseen.

Varotoimenpiteenä turkulaisseura aloittaa myös yt-neuvottelut. Aavisen mukaan neuvottelut käydään siltä varalta, etteivät pelit jatkuisi vielä tammikuun alussakaan.

– Kyseessä on varotoimi, joka on lakiteknisistä syistä käynnistettävä joulukuun aikana. Käytännössä YT-neuvottelut liittyvät alkuvuoteen 2021 ja koronan aiheuttamaan epävarmuuteen kauden jatkumisesta. Tavoite on viimeiseen asti, että emme joudu tekemään lomautuspäätöksiä. Mikäli kauden jatkuminen viivästyisi nyt ilmoitetusta merkittävästi, olisimme todennäköisesti kuitenkin pakotettuja reagoimaan siihen, Aavinen avaa.