Suomen alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmä julkaistiin perjantaina, eikä pelaajalistasta löytynyt kaikkia odotettuja nimiä.

Nuorten MM-kisoista sivuun jäävät varmuudella ainakin Kärppien Aatu Räty ja JYPin Patrik Puistola, joiden odotettiin olevan mukana. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja samalla NHL:n kykyjenetsijä Göran Stubbin mukaan yksi historiallinen haave murskaantui, sillä Rädystä ei tule ensimmäistä suomalaista NHL-ykkösvarausta, koska hän ei ole MM-kisoissa.

– Se voidaan unohtaa, Stubb vahvistaa Iltalehden haastattelussa.

Kokeneen kykyjenetsijän mukaan Rädyn ulos jättäminen on yllätys, vaikka kausi ei olekaan mennyt ihan niin vahvasti, mitä monet odottivat.

– Viime viikonloppuna näin hänet A:n ottelussa ja ainakin minun mielestäni hän pelasi erittäin vahvan ottelun, Stubb sanoo.

– Hänellä oli kolme tolppalaukausta ja hän dominoi jäätä oikeastaan aina kun hän oli jäällä. Mutta valmentajathan joukkueen kokoavat ja heillä on varmaan syyt. Kieltämättä Räty ei ole ollut yhtä tehokas ja hyvä tänä syksynä kuin hän oli vuosi sitten. Mistä se johtuu? En tiedä, Stubb pyörittelee.