Porin Ässät tiedotti tiistaina, että joukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joonas Järvisen kanssa.

31-vuotias Järvinen on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua Jokereiden mukana.

Leijonia kaksissa MM-kisoissa edustanut puolustajajärkäle pelasi viime kaudella HIFK:n riveissä 48 ottelua tehoin 2+9=11.

Ässien tiedote:

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Joonas Järvisen kanssa. Kokenut 31-vuotias puolustaja tuo mukanaan mittavan kokemuksen kansainvälisistä otteluista; Järvinen on pelannut urallaan kahdet MM-kisat, 175 KHL-ottelua, 129 AHL-ottelua sekä 371 Liigaottelua.

Liigassa Järvisen aiemmat seurat ovat TPS, Pelicans, HIFK sekä Tappara. Puolustaja on ollut mukana voittamassa Suomen mestaruutta 2010 ja SM-hopeaa 2012 ja 2016. Tällä kaudella Järvinen on pelannut kaksi KHL-ottelua Jokerien riveissä.

– Keväällä teimme erilaisen strategian tämän kauden läpiviemiseksi. Siihen kuului yhtenä osana, että otimme tietoisen riskin, jossa punnittiin sekä talous että urheilu ja teimme sopimuksen kahden pelaajan kanssa, joilla oli NHL-optio. Tilanne silloin oli se, että yhtäältä saadaan koko kaudeksi laadukkaat pelaajat tai mikäli he lähtevät, vapautuu meille merkittävät summat rahaa joukkueen vahvistamiseen vuoden vaihteessa. Koska Andreas Borgman ja Nick Merkley poistuivat joukkueestamme heidän saatuaan NHL-sopimukset, on meillä nyt mahdollisuus reagoida joukkueen vahvistamiseksi.

– Joonas Järvisestä saamme kokeneen ammattilaisen joukkueeseen. Joonaksella on hyvä luonne peliin ja harjoitteluun, on luotettava kaveri, urheilullinen ja tuo esimerkkinsä kautta johtajuutta joukkueeseen.

– Joonas on meille iso apu puolustuspeliin, alivoimapeliin, ja niihin hetkiin, kun pelejä ratkaistaan. Hän on hyvä kamppailija ja tasainen suorittaja vaihdoista toiseen niin puolustus- kuin hyökkäyspelissä, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

– Juttelin Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selinin kanssa ja sain hyvän kuvan joukkueen toiminnasta. Tavoitteeni on auttaa joukkuetta voittamaan otteluita. Pyrin tuomaan oman kokemukseni ja osaamiseni kentällä ja kentän ulkopuolella joukkueen käyttöön oman jokapäiväisen työntekoni välityksellä, Joonas Järvinen kommentoi.