Dallas Starsin pakki Miro Heiskanen on pian alkavalla uudella NHL-kaudella uudessa tilanteessa, kun pelaajan nykyisessä tulokassopimuksessa alkaa sen viimeinen kausi.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on takonut taalaliigassa kahden kauden aikana 150 runkosarjan pelissä tehot 20+48=68 (+0), kummankin sesongin 40 pudotuspeliottelua ovat tuoneet pisteet 8+22=30 (+8). Kuten kaikki muistavat, keikkui Heiskanen syksyllä pudotuspelien pistepörssin kärkipäässä, ja joukkueensa kanssa hän ylsi aina Stanley Cupin finaaleihin saakka.

Se on varma, että Starsin GM Jim Nillillä riittää työmaata jatkosopimuksen saamiseen. Ihan pikkurahoista ei näyttöjen puolesta voida puhua.

– Edessä ovat varmasti haastavat neuvottelut, koska Miro on osoittanut poikkeuksellista kykyä kantaa vastuuta tulosyksikössämme. Olen kuitenkin luottavainen tulevan tilanteen suhteen. Heiskanen on pelaaja, jollaisia ei nähdä tässä liigassa joka vuosi, Nill kommentoi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Dallasin ykköspakkeihin kuuluva Heiskanen on toki jo ennenkin ollut siirtopuheissa jonkin verran. Stars oli pari kautta sitten halukas hankkimaan Erik Karlssonin Ottawa Senatorista, mutta vastaavasti tähtipaidat olisivat tuossa kaupassa menettäneet suomalaisen. Nyt tilanne on se, että johonkin suuntaan Heiskanen saa uuden pahvin, kun vanha loppuu.

– Olen saanut seurata aitiopaikalta hänen (Heiskanen) pelaamistaan ja voin sanoa, että ymmärrän täysin, miksei Stars lopulta lähtenyt mukaan kyseiseen pelaajakauppaan, sekä Karlssonin että Heiskasen pakkiparina aikoinaan luutinut Marc Methot kommentoi.