Suomalaiset jääkiekkoilun ystävät – ja ehkä muutkin – muistavat, millaisia passeja Teuvo Teräväinen jakoi viime kaudella Carolina Hurricanesin paidassa Sebastian Aholle ja kumppaneille. Teräväisen saldo kauden 68 runkosarjapelissä oli lopulta syöttövoittoinen 15+48=63 (+20), kahdeksassa pudotuspeliottelussa tahti oli ”tasaisempi” 3+2=5 (+6).

Suomalaisten joukkuekaveri, kanadalaishyökkääjä Jordan Staal ei jaksa olla yllättynyt siitä, miksi Teräväinen liekehti syöttöjen valossa runkosarjassa.

– Turbo (Teräväinen) on yksi taitavimmista pelaajista, joiden kanssa olen pelannut, 32-vuotias sentteri sanoo NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Seuraavaksi kanukki siirtyy perustelemaan väitteitään.

– Kun hänellä on kiekko hallussaan, hän näkee koko jään todella hyvin, luo tilanteita ja löytää vapaita paikkoja, joita muut eivät välttämättä huomaisi, vaikka seisoisivat niiden keskellä.

Teräväinen oli viime kaudella NHL:n syöttöpörssissä peräti 14:s. Stanley Cup -voittajan koko uran saldo 428 runkosarjapelin jälkeen on 91+198=289 (+54), 48 pudotuspeliottelussa Teräväinen on tehoillut pisteet 14+12=26 (+15).