Ruotsin urheilumaailmassa kuohuu. Maanantain ottelua Björklövenin ja Moran välillä epäillään sopupeliksi, tai ennemminkin Björklövenin tahalliseksi tappioksi.

Björklöven lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Ottelu sujuikin odotetuissa merkeissä, kun seura meni 3-0 johtoon ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana.

Toisessa erässä Mora iski 3-1 kavennuksen, jonka jälkeen tapahtui jotain outoa. Ruotsalaisten vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet Björklövenille nousivat, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että huima määrä pelaajia löi yhtäkkiä rahaa Moran voitolle.

Mora iski ottelussa seitsemän seuraavaa maalia. Lopulta ottelu päättyi Björklövenin 4-8 tappioon.

Ruotsin pelialan järjestö Svenska Spel tutkii epäilyttävää ottelua sopupelin varalta.

– Meillä on epäilyksemme, mutta emme vielä tiedä varmasti. Tutkimme asiaa tarkemmin, järjestön edustaja Magnus Fridell kommentoi Expressenille.

Epäilyjen kohteena on ennen kaikkea ennakkosuosikki Björklöven. Joukkueen pelaajia epäillään tahallisesta tappiota. Ottelun voittaneen Moran päävalmentaja Johan Hedberg ei usko, että kyseessä oli mitään likaista toimintaa.

– En epäile hetkeäkään, että jotain epäilyttävää olisi tapahtunut. Minun on vaikea kuvitella, että tällä tasolla jääkiekkoilija häviäisi tahallaan. Nämä ovat ylpeitä ihmsiiä ja he painavat töitä joka päivä, Hedberg kommentoi.