Ilveksestä perjantaina lähteneen Ondrej Romanin ei tarvinnut kauaa olla työttömänä. Pelaajan uusi palkanmaksaja on tämän kotimaan pääsarjajoukkue HC Dynamo Pardubice, ja tsekin ensimmäinen peli uudessa porukassa on ohjelmassa ensi viikolla. Seura tiedotti asiasta kotisivuillaan.

– Roman on pitkään ollut yksi sarjamme tehokkaimmista pelaajista. Vitkovicessä hän oli pelin moottori. Kun saimme tilaisuuden tarttua Romaniin, käytimme sen heti hyödyksemme, Pardubicen urheilujohtaja Dusan Salficky selitti.

– Hän on luova pelaaja ylivoimapelissä ja hän nousee meillä kolmeen kärkiketjuun. Olemme joutuneet kamppailemaan loukkaantumisten tai muiden vastaavien kanssa.

Tälläkin kaudella Tsekin maajoukkuemiehistössä pelannut 31-vuotias sentteri pelasi maansa pääsarjassa edellisen kerran kausina 2016-20.

Roman on takonut Tsekin 404 runkosarjapelissä pisteet 89+182=271 (+30), 38 pudotuspeliottelun saldo on sekin hyvä 7+17=24 (+5).