Entinen NHL-megatähti muistelee visiittiään Liigassa: ”Se oli kreisi maailma!”

© Kuva: Getty Images

Entinen NHL-megatähti Theoren Fleury muistelee elämäkerrassaan (Theo Fleury – Kovaa peliä) visiittiään silloisessa SM-liigassa kaudella 1994-95.

Edellisellä NHL-kaudella 85 tehopistettä Calgary Flamesin paidassa takonut kanukki saapui Tampereen Tapparaan NHL:n työsulkukaudella jääden ikuisesti tamperelaisfanien sydämiin. Pienikokoinen laitahyökkääjä iski 10 pelissä tehot 8+9=17.

– Kun työsulku alkoi, kehotin agenttiani Don Baizleyä etsimään minulle pelipaikan. Juhlin joka ilta ja olin jo menettämässä järkeni, koska minulla ei ollut mitään tekemistä. Hän löysi joukkueen Suomesta, Tapparan.

– Se oli kreisi maailma. Pelipaitoihimme oli painettu jotain hemmetin kanoja (sponsorina toimineen Saarioisten kukkoja). Suomalaiset kohtelivat minua hyvin, ja opin paljon eurooppalaisesta jääkiekosta, mistä oli hyötyä tulevissa kansainvälisissä peleissä.

– Tappara ei ollut voittanut ikuisuuksiin, ja yhdessä ensimmäisistä otteluista jossa pelasin mentiin jatkoajalle ja tein maalin. Se oli täsmälleen samanlainen maali, jonka tein Edmonton Oilersia vastaan vuonna 1991. Pudottauduin polvilleni jäälle ja kiepuin ympäri. Fanit sekosivat!

– Suomalaiset rakastivat minua, ja elämä oli hyvää, Fleury muistelee Suomessa viettämäänsä kuukautta.

Kirjassaan pahoista päihdeongelmistaan sekä nuorena kokemastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä avautuva Fleury pelasi lopulta NHL:ssä viettämänsä 15 kauden aikana 1084 runkosarjapeliä tehoin 455+633=1088. 77 pudotuspeliottelussa 79 pinnaa iskenyt fanien suosikkipelaaja voitti Stanley Cupin Flamesin paidassa heti tulokaskaudellaan 1988-89.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.