Jos jonkun, niin päävalmentaja Risto Dufvan luotsaaman Sportin syyskausi piti sisällään Liigassa ties minkälaista vuoristorataa ja tapahtumaa.

Joukkue avasi sesongin Vaasan pahan koronavirustilanteen takia usean ottelun vierasevakolla ja kun se pääsi kotiin, oli uusi halli aivan uunituore. Lisäksi joukkue räpelsi pitkään vaisuin esityksin leimaten arkea, mutta myöhemmin syksyllä Sport teki hirmuisen kovia hankintoja.

– Kaikki muuttui oikeastaan yhtäkkiä. Kun saimme käännettyä pelejä voitoiksi, niin se loi uskoa voittoihin. Tiesimme mitä voittoon vaadittiin, joukkueensa kanssa kuuden ottelun tappioputken ja kaksi kertaa kolmen ottelun voittoputkea todistanut pakki Juho Tommila (0+4=4, -2) sanoo Liigan kotisivuilla.

Sportin uusia vahvistuksia ovat Keräset Janne (3+2=5, -2) ja Michael (2+2=4, +2) sekä Mika Partanen. Etenkin Keräset ovat olleet oivia targettipelaajia hyökkäyspäähän.

– Saimme uusia äijiä sisään ja se osaltaan vaikutti, että pelaajien paikat selkiytyivät.

Kotkapaidat ovat tulessa seuraavan kerran vasta 28. joulukuuta syvällä tarpovan Ässien isäntänä.

– Pääsimme juuri langan päähän kiinni ja saimme käännettyä huonon jakson päälaelleen. Olisimme todennäköisesti vielä raapineet hyvin pisteitä seuraavista otteluista, joten siinä mielessä tauko tuli meille huonoon aikaan.

Nyt Vaasassa ei auta valittaa, vaan treenata.

– Tässähän tämä harjoitellessa menee. Pystymme nyt harjoittelemaan eri tavalla kuin normaalisti kauden aikana. Pystymme keskittymään enemmän omiin fyysisiin ominaisuuksiin ja käyttää siten tämä tauko hyväksi. Jäällä ei ole hirveästi tehty viisikkoharjoituksia, vaan keskitytty enemmän yksilöjuttuihin.

Sport on Liigassa 11:ntenä kaksi pinnaa viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä. Tuon tontin Ässät on tosin pelannut peräti neljä ottelua enemmän.